Free shipping above 20 000Ft!
Red dots

About

Red dots

“Tény, hogy még nem vagyunk ott agyban, mint a nagyok. Viszont imádunk kísérletezni. Minden hülyeséget hajlandóak vagyunk elhinni, ha borról van szó, de inkább tanulni szeretünk, mindenkitől, aki ért hozzá. Utazunk, kóstolunk, felfedezünk. Igyekszünk folyamatosan fejlődni.” — Ákos


“Mindent magunk csinálunk... Én elindulok este Pécsre a gyerekekhez, Ákos meg indul permetezni az éjszakába.” — Katus

Scroll down to explore
Ruppert

DiamondWho we are?

“Alíz rendszerint jó tanácsokat adott önmagának, de, sajnos, ritkán követte őket.”

Ha létezik olyan, hogy igazi családi pince, akkor ez az: mindenkinek megvan a maga fontos szerepe. Katus a rendért és a papírokért, Andris a csomagolásért, Ákos a szőlőért felel. A bor, azaz a lényeg azután mindhármuk közös gyermeke.

Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

"-Meddig tart az örökké?
-Néha csak egy másodpercig.”

“Elhanyagolt régió vagyunk. Minden nyúl, szarvas és őz itt köt ki a nap végére. Ritkán kaszálunk, az itteni flóra virágzik a szőlő között. A talajélet a lényeg. Én permetezek, a gyerekeink eszik a szőlőt, mi is isszuk a bort. Nagyon nem mindegy, hogy bio vagy nem bio...”

— Ákos

Szőlő

Hol terem a szőlő?

Red dots

Kiváló terroir ez itt, Diósviszlón: kevés a hajnali pára, sok a napsütés, de közben hűvösek az éjszakáink. Itt minden később történik, mint a borvidéken. A virágzás, az érés, a szüret. De emiatt a savaink is fickósabbak.

Nagyon erős talajunk van itt. Tökéletes kitettségű, gyönyörű szőlőhegy, jó fekvések.

Hogy terem a szőlő?

Red dots

Az a célunk, hogy a maximális talajélet működjön a szőlőinkben. Ez az alapja mindennek, ez erősíti meg a szőlőt a betegségekkel szemben. Tíz hektárt már bioban művelünk. Ákos a traktoros is, így a bio művelés minden nehézségét pontosan ismeri. De nagyon megéri. Nulla gyomirtó, minimális vegyszerhasználat, a lehető legjobb talajegyensúly beállítása és lehetőleg minél hosszabb érés a szőlőben. Ezek a legfontosabb szabályok.

Szőlő
Borok

Hogy készül a bor?

Red dots

Szeretünk egészfürtben préselni. Kisebb nyomás mellett tisztább, finomabb mustot kapunk. Minden tisztán, borként kerül hordóba, utána nem szurkáljuk a lopóval, nem fejtjük, nem nyúlunk hozzá. Kevés ként használunk, mert a finomseprő is segít megőrizni a hosszan érlelődő borok egészségét.

Start shopping

„Az álló óra is naponta kétszer a pontos időt mutatja.” Clock

Organic

Organikusan művelt szőlő

Red dot

Tíz hektárunkat már bio szerekkel védjük, de nem az engedély a cél, csak az, hogy a gyümölcs és a bor is egészséges legyen.

Barrell

Kézi szüret

Red dot

Kisládába, több körben válogatjuk a lassan és tökéletesen beérett fürtöket.

Fine wine

Érlelt, telt borok

Red dot

Hiszünk a tökéletes érettségben és érleltségben, a finomseprő erejében, a komplexitás fontosságában.

„A képesség, hogy azt lássa az ember, amit a többiek nem látnak, sokkal fontosabb, mint nem látni azt, amit mindenki lát.”

Start shopping

Are you over 18?

Red dots I'm not over yet.

Only people over the age of 18 can access the site!